Projecten en concerten

Concert voor Pablo van Moorst

11 februari 2018 15.00

Samen met gitarist Arnold Slaghek breng ik een hommage aan Ún voor de Nederlandse gitarist en gitaardocent Pablo van Moorst.Op het programma staan duetten van Scheidler en Carulli en solo werken van Jan Maarten Komter, Ries de Hilster, Pieter van der STaak, Jacob van Eyck en Pablo van Moorst. Het concert vind plaats in de Tuinkamer van locatie "Het Spijk van zorginstelling Sutfene.

Castalia Mandolin Quintet in Heerde

24 februari 2018 20.00

Op zaterdagavond 24 februari om 20.00 speel ik met het Castalia Mandolin Quintet in Eben Haezer in Heerde. Op het programma staan werken van Raffaele Calace, Antonio Vivaldi, Maximo Diego Pujol, Antonin Dvorak en Luigi Boccherini. Het is een concert in eigen beheer en kaarten kunnen besteld worden via mijn contactpagina .

Stretto Gitaar Duo in Heerde

10 maart 2018 20.00

Op zaterdagavond 10 maart om 20.00 speel ik samen met Sjors Holleboom onder de naam Stretto Gitaar Duo in Eben Haezer in Heerde. Op het programma staan werken van Christian Gottlieb Scheidler, Ludocivo Einaudi, Antoine de L'Hoyer, Cesar Franck en Arend Gerds. Het is een concert in eigen beheer en kaarten kunnen besteld worden via mijn contactpagina .

Terug naar Terschelling

7 mei 2018 20.00

Afgelopen jaar maakten we met het Castalia Mandoline Quintet ons debuut op Terschelling. Dit debuut beviel Ún viel zo goed dat we direct weer terug gevraagd zijn en zodoende spelen we weer op Terschelling Op het programma staan werken van o.a. Raffaele Calace, M.D.Pujol en Antonio Vivaldi. Meer informatie op de facebookpagina van Concerten op Terschelling .

Het Consort bij Goede Rede Concerten

27 oktober 2018 20.00

Spelen met het Mandoline Kamerorkest Het Consort t olv Alex Timmerman bij de Goede Rede Concertenin Almere. Programma volgt.

Het Consort bij ZZUit

19 april 2019 20.00

Spelen met het Mandoline Kamerorkest Het Consort t olv Alex Timmerman in de serie van ZZUitin Zwolle. Programma volgt.

Voorbije Concerten

Debuutconcert Castalia Mandolin Quintet

24 juli 2017 20.00

Op maandagavond 24 juli om 20.00 is het debuutconcert van het Castalia Mandolin Quintet. Op het programma staan werken van Raffaele Calace, Antonio Vivaldi en Luigi Boccherini. Meer informatie op de facebookpagina van Concerten op Terschelling .

Stretto Duo in Soest

6 augustus 2017 14.00

Een uur durend concert in de serie zomerconcerten van de Oude Kerk in Soest. Op het programma staan werken van o.a. Antoine de Lhoyer, Arend Gerds en Ludovico Einaudi. Zie Zomerconcerten Soest voor meer informatie.

Het Consort in Edinburgh

23 augustus 2017 19.30

Het eerste van drie concerten in Edinburgh.Een avondvullend concert in de St Andrew's and St George's West Church als onderdeel van het Fringe Festival Edinburgh. Op het programma staan werken van o.a. Antonio Vivaldi, Yasuo Kuwahara en Astor Piazzolla. Zie Fringe Festival Edinburgh voor meer informatie.

Het Consort in Edinburgh

24 augustus 2017 13.00

Middagconcert in the Great Hall van het Edinburgh Castle. Toegang met het ticket voor het kasteel. Zie Edinburgh Castle.

Het Consort in Edinburgh

25 augustus 2017 14.30

Het derde en laatste concert in Edinburgh. Een middagconcert in de St Andrew's and St George's West Church als onderdeel van het Fringe Festival Edinburgh. Op het programma staan werken van o.a. Antonio Vivaldi, Yasuo Kuwahara en Astor Piazzolla. Zie Fringe Festival Edinburgh voor meer informatie.

Vrijdagmiddagmuziek

2 september 2016 16.00-18.30 PUUR, Heerde

Een relaxte set gitaarmuziek spelen bij PUUR in Heerde. Vrije in- en uitloop en mensen kunnen tijdens het luisteren genieten van het culinaire aanbod bij Puur.

Muziek bij de Molen

1 oktober 2016 13.30 / 15.00 / 16.30 Molen de Fortuin, Hattem

Drie korte sets verspreid over de middag bij Molen de Fortuin in Heerde ter gelegenheid van hun jubileumjaar

Docent bij het Ensembleweekend Internationaal Gitaarfestival Zwolle

Het weekend van 15/16 oktober, Artez Conservatorium, Zwolle

Samen met Sebastiaan de Grebber, Elliot Simpson, Santiago Lascurain en Roelof Folkersma ben ik een van de cursusleiders dit jaar bij het Ensembleweekend Internationaal Gitaarfestival Zwolle
Thema is dit jaar Popmuziek en er wordt gewerkt in kleine en grote ensembles aan de verscheidene stukken.

Kleinkunstig Klassiek

29 oktober 19.30 2016 Kerk aan de Bonenburgerlaan, Heerde

Gratis toegankelijk concert van het Stretto Duo m.m.v Klaske Bos. Op het programma staan Einaudi, Korvits en Dowland. Maar ook liedjes en verhalen en gedichten en contemplaties. Na afloop is er een vrijwillige bijdrage.

Lunchconcert

12 november 2016 13.00-14.00 Engelse Kerk, Amsterdam

Gratis toegankelijk lunchconcert met het Mandoline Kamerorkest 'Het Consort'in de Engelse Kerk in Amsterdam. Meer informatie: Het Consort

Avondconcert met Het Consort

20 januari 20.00 SIO, Zwolle

Avondvullend concert met het mandolinekamerorkest Het Consort o.l.v. Alex Timmerman in het kader van ZZUit

Gitarist

Tom treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelt in het Baldur Gitaar Ensemble, vormt het Stretto Gitaar Duo met Sjors Holleboom en maakt deel uit van het Mandoline Kamerorkest Het CONSORT.

Componist

Tom schrijft muziek in alle stijlen. Voor bezettingen uiteenlopend van sologitaar tot kamerorkest. Hij schreef oa. voor het Asteria Ensemble en voor de Amerikaanse mandolinist Bob Margo. Werken van hem werden uitgevoerd in o.a. Calgary en San Diego.

In juli 2015 werd The Royal Road to Rendinger uitgevoerd in het bijzijn van Koning Willem Alexander bij de opening van De Heerd in Heerde.

Gitaardocent

/header>

Tom heeft zijn eigen lespraktijk in Zwolle, Hattem en Putten en werkt in Heerde en Wapenveld voor het Cultuurplein Noord Veluwe.
Daarnaast coacht en dirigeert hij ensembles en een jeugdorkest. Voor een gratis proefles in Zwolle, Hattem of Putten stuur een berichtje via het contactformulier.
Voor Heerde of Wapenveld zoek contact met het Cultuurplein Noord Veluwe.